Valami bűzlik Sportisztánban

Mert ha korosodó olimpikon vagy, akkor simán eljátszhatod, mint ahogy Kökény Roland (38) olimpiai bajnok kajakos is bepróbálkozik.

Advertisement

Miről is van szó? Kökény Roland olimpikon polgártársunkat a tavalyi évig elég keményen ostorozta a sors: az olimpia előtt lett vége hosszú párkapcsolatának, és gyakran anyagi nehézségek hátráltatták a felkészülését.

"Aztán tavaly, 37 évesen végre felért a csúcsra, több évtizedes pályafutását olimpiai aranyéremmel koronázta meg, Dombi Rudolffal együtt megnyerték az ezer méteres kajak párost Londonban. Akkor még nem sejtette, hogy ennél is nagyobb öröm érheti." – számol be a sportoló életének mesés jóra fordulásáról egy szaklap: a kiváló celebhírportál Bors internetes kiadása.

Advertisement
Illustration for article titled Szeretnél a csajodnak luxusnyugdíjat?

"Kökény megismerte Szalai Vivien írónőt, akivel tökéletes párt alkotnak. Az ifjú hölgy mindent megtestesít, ami egy férfi álma lehet: szép, fiatal és sikeres. Ő jegyezte a Stohl Andrásról szóló könyveket, azt megelőzően a magyar prostituáltakról írt két leleplező riportkötetet, jelenleg Keleti Györgyi életrajzán dolgozik. "

Advertisement

A Bors zsurnalisztája májusi posztjában váteszként látta a jövőt:

"Kökény egyébként korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2016-os olimpiáig már biztosan nem folytatja pályafutását, de az sem kizárt, hogy a szerelem szárnyat ad neki, és elrepíti egy újabb olimpiai aranyéremig."

Advertisement

Kökénynek a Szőke Szépség (Borscikkk-cím) iránt táplált szerelme valóban szárnyakat adott:

"A londoni olimpia bajnoka, Kökény Roland 38 éves, de még a riói olimpián is részt szeretne venni. A felkészülésben párja, Szalai Vivien segítene, akivel iskolát is nyitnának. A háttérből előlépne, és a mindennapi edzéseken segítené a londoni olimpián ezer kajakpárosban győztes Kökény Rolandot szerelme, Szalai Vivien. Szalait onnan ismerhetjük, hogy ő írta Stohl András botránykönyvét, a jövő szeptemberig pedig megszerezné a szükséges papírokat is, és kajakiskolát is nyitnának együtt." Számolt be tegnap az Index.

Advertisement

Ujjonghatunk, a vízivilág, konkrétan a kajak Schobert Norbi – Rubint Réka-magaslataiban vizet lapátoló álompárja kibontakozásának vagyunk szemtanúi! Kajakiskolájukba kajakra beíratom a gyerekeimet!

De aki nem ilyen lelkes, mint szerény személyem, cseppet se aggódjon; ha magyarországi adófizető, ő is kiveheti részét a Kökény-Szalai álompár jólétének a megteremtésében:

Ugyanis, ha összejön a sztárpár terve, Kökény Roli pedig a szerelemtől megtáltosodva, na meg szerelme szakszerű edzői utasításainak köszönhetően a riói olimpián is megcsíp egy érmet, akkor jövendőbeli edzője, Vivi néni (idén 31 éves) is értékes állami juttatásokban részesül! Néhány millió, szerencsés esetben néhány tíz millió jó magyar forintban, egyösszegben, 45 éves korától pedig az olimpikonokat megillető havi járadék fele üti a bajnokot felkésztő edzőként a markát. Újabb örömhír: az adóforintjainkból összekuporgatott havi korkedvezményes luxusnyugdíj, pardon megérdemelt apanázs, immár adómentes.

Advertisement

Persze ezt a "reggel edzem, este khhmm"-módszer kódolt a rendszerben, nem a Kökény-Szalai álompár az első ,aki a kajaksportban eljátszadozik azzal, hogy miért ne talicskáznánk össze családilag több pénzt, ha már így hozta a sors és a körültekintő jogalkotók.

"A női szakágban Janics Natasa állt elő először az ötlettel, hogy a férje – akinek papírjait nem fogadta el a hazai szövetség – legyen az edzője, őt Kozák Danuta követte, aki a Honvédtól is távozott, mert vőlegényével, Somogyi Bélával szeretett volna felkészülni. "

Advertisement

Janics és Kozák szerelmei azért már láttak korábban is keskeny csónakból vizet, konkrétan élsportolói szinten kajakoztak. Szalai Vivien mindezt késői, zsigeri zsenialitásával kényszerű pótolni. Kökény Roland megnyugtat mindenkit. No para, fog ez menni, mert, hogy: "úgy érzi, hogy [Vivi edzőnéninek – a szerk.] jó meglátásai voltak a legutóbbi felkészülés alatt."

Hajrá Vivi néni és Roli, nekünk Rió kell!

Illustration for article titled Szeretnél a csajodnak luxusnyugdíjat?
Advertisement

Kati néni és Vivi néni, a két világhírű kajakedző-fenomén. Vajon Fáiánné Rozsnyói Katalin vagy Szalai Vivien nyeri meg a gigászok szakmai csatáját Rióban?

De ki is ez a szőke polihisztor?

Szalai Vivient rendkívül előnyös külsővel verte meg a sors. Mivel, hogy neki mindenben kétszer olyan keményen kell a Nagybetűs Életben teljesítenie, mint az átlagos külsejű, netán csúnyácska embertársainak, nehogy bárkiben is felmerüljön, netán valódi, kőkemény teljesítménye helyett a szépségének köszönhetően ível nyílegyenesen felfelé a karrierje. De hát mindez már eddig is többé-kevésbé kiderült a posztból.

Advertisement

Vivi néni, a közeljövő kajakedzősztárja, író-újságíró. Magyar börtönpokol címmel megjelent botránykönyvében Stohl András Fehér Por-díjas, érdemes színművész börtönbéli megpróbáltatásait veszi górcső alá. E remekmű esztétikai elemzésétől most inkább eltekintetnék, mivel, hogy egy szárazabb, unalmasabb diszciplína, a paragrafusok böngészése aktuálisabb e kötet apropóján. Ugyanis a könyvben megjelent egyes állítások miatt nem csak Stohl Bucit, hanem Vivi nénit is beperelte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Vivi néni kajakedző-karrierjét megelőzve, írónői mezben írt egy másik remekművet is, éspedig az izgalmas, titokzatos, luxusprostituáltak világába nyerhetünk betekintést, ha elolvassuk a Hamis gyönyör című opuszt. Az írónő egy Szofi művésznevű luxusprotituált visszaemlékzezéseit formálja míves, irodalmi szöveggé.

Advertisement

Kurváról írni az egyik legősibb téma az irodalomban. Nem egy klasszikus remekmű is született, mint például a Nana, azonban a Moly.hu irodalomkedvelő olvasói szerint Vivi néni sajnos nem egy Émile Zola, pedig a 2010-ben megjelent regény fülszövege Frei Tamás remekműveit idéző mélységeket és izgalmakat, valamint őszinte oknyomozást ígér:

"Van egy rejtett világ Magyarországon, ahol mindent pénzben mérnek. A rangot, a boldogságot és a szexet is. Egyes divatos partikon a meghívottak félmilliós ruhában érkeznek, de ezer euróért bármikor szívesen megszabadulnak tőle, akár egy percnyi röpke kéjért is. Az ilyen eseményen megjelenő luxusprostituált státusszimbólumnak számít. Nyílt titok, hogy a felső tízezer tagjai között számos olyan férfi akad, aki tökéletes testű, fizetett szerető segítségével kívánja kiélvezni a megvásárolható szexuális gyönyöröket – a pénz nem számít! Ebben a vendégkörben egy menet ezer euró, viszont csak a fantázia szabhat határt az aktus mibenlétének – szégyenérzet vagy gátlások soha. A luxusprostituált csókolózik, tűri a perverziókat, és vállalja a kockázatot azzal, hogy nem használ óvszert.
A szerző újságíró, akinek egy magyar luxusprostituált vallott az életéről, tabuk nélkül. Az ő történetei alapján született meg ez a regény."

Advertisement

Sajnos a Moly.hu könyvmolyai mindezt nem egészen így látják, sőt olyan olvasó is akad, aki azt feltételezi, hogy a könyv hősnője, a valósként eladott luxusprostitulált csupán egy meglehetősen silányan összefércelt, kitalált regényhős. De persze az is lehet, hogy az amatőr kritikusok rosszindulatú irigyek, mind egy szálig. Hisz Doktor, pardon Szent Schmitt Pál kanosszajárása óta jól tudjuk, hogy az internet anonim aljanépétől nincs lejjebb. A médiaakadémiákon azóta Sidneytől San Franciscoig az: "Elnök úr, perel?"- címszó alatt tanított legendás Obersovszky-interjúból betéve ismerjük Elnök Úr damaszkuszi acélkardpenge-kemény szitokszavát: "Egy blogger!"

Mit írnak a moly-olvasók Vivi néni Hamis gyönyöréről?

"Olyan, mintha Fejős Éva fogadott kislánya lenne a hölgy, aki gondolt egy merészet -mondhatjuk saját korlátait rosszul felmérve- és írt egy viszonylag érdekes témájú, szájbarágós, lebutított, Tiffany-ponyvát nagyon rosszul. (Elnézést F.É. fanok, azért ő ettől jobb, bár attól is kiráz a hideg…)
Az egy dolog, h Szofit bármennyire is szeretné ránk erőltetni, csak az ő képzeletében létezik úgy 70%ban; de könyörgöm miért nem maradt meg az újságírásnál?? Nem kell nekem véleményt, gondolatokat a számba adni minden második sorban, majd leszűröm én azt magamban az olvasottak után…Hát nem is tudom…ezen most eléggé elképedtem…
Megvan! Kurvakézikönyv. Rosszul lejegyezve."

Advertisement

"Én ezt nem is olvastam, hanem átlapoztam, nem is baj, hogy nem töltöttem vele több időt. A kolléganőm adta ide, hogy műveljem ki magam arra az esetre, ha nem lesz munkám és luxusprostitúcióra kényszerülök. Esélyes. Ez de nagy fosch egy könyv, közhelyes, unalmas. De Still a better love story than twilight.
Megkaptam a másik kötetét is ennek a nőnek, de inkább lemegyek a fogorvoshoz, minthogy elolvassam."

"Teljesen rossz ez a könyv, és meg is mondom miért.

Először is az összegekkel valami nagyon nem stimmel. Vagy az ezer eurós órabér, vagy tízezer eurós dubai-i út hazugság. Legalábbis ha egyazon személyről van szó. Nagyon nehezemre esik elhinni, hogy egy magyar luxusprosti, aki egy órás numeráért ezer eurót kaszál, képes elmenni önként és dalolva Dubaiba, ahol egy heti végtelenített erőszakért, plusz egy heti kórházi ápolásért, plusz pár heti lábadozásért kap összesen tízezer eurót, és ezt ő megfelelő összegnek tartja, sőt úgy nyilatkozik, hogy lehet hogy újra elmegy majd Dubaiba. Tízezer euróért? Amit – ha igaz – mindössze tíz órányi és tíz „férfinyi" munkával megkeres Magyarországon? Naneeee… Igazából fogalmam sincs, mint akart mondani ezzel a könyvvel az írónő."

Advertisement

"Mit is írjak róla? Már az első oldalak után tépi kezdtem a hajamat, enyhén szólva is kiborító Szofi karaktere. Valós történet? Valós szereplő? Én hajlok rá, hogy ez a történet 99%-ban kitalált.
Túl egyszerű a nyelvezete, szájbarágós már idegesítően. Konkrétan le van írva, hogy mit kell tudnod, mit gondolj, mintha az olvasó butácska kislány lenne, akit ki kell oktatni. Egyáltalán nem látom benne, hogy egy újságírónő munkája, akinek azért értenie kell az íráshoz."

"Isten bizony, úgy álltam hozzá, hogy ebből akármi lehet. Nem lett, sajnos. Igencsak megkérdőjelezem Szofi létezését…az biztos, hogy a prototípusa valahol szaladgál az utcán, vagy éppen „dubajozik", de több helyen is sántít a könyv. Cseppet sem megbotránkoztató, bárki sejtheti, hogy milyen a prostitúció a felsőbb körökben…rengeteg a lelkizés, amiből semmi jellemfejlődés nem alakul ki, ezért céltalan…"

Advertisement

"Rövid leszek : nem jött be. Hasonló volt, mint a Laura D. Szex és tandíj c. könyve, az tetszett, ez nem."

"Nem volt egy nehezen emészthető olvasmány..sőt, tipikusan az a típusú könyv, amiről azt gondolom, hogy egy hosszabbra nyúló mp3-lejátszós-habfürdős fürdőkádban ücsörgés közben gyakorlatilag bárki ki tudja találni, és néhány óra alatt papírra vetni, Szalai próbál valami, hú, de nagyon döbbenetes világot bemutatni, egy magyar Pretty Womant, akitől minden férfinek másodpercenként feláll, de akiben annyi élet, annyi élő vonás sincs mint azokban a tamagocsi állatkákban volt, amik nagyon divatosak voltak a gyerekek körében a '90-es években. Kár volt ezért a pár óráért is."

Advertisement

Elvétve azért néhány pozitív kritika is akad, de ugye, miNK az internet, félanalfabéta-aljanépe kárörvendő-gecik vagyunk, a dicséret pedig unalmas. Akit mégis érdekel: megtekintheti itt (ne aggódjon, ha időhiányos: a dicséret jóval kevesebb, mint a savazás.).

Vivi néni többynire Coelho-Oravecz Nóra szagú idézetei is fellelhetők a Világhálón.

Advertisement

Az első olyan, amivel saját magát is óvnia kell az Olimpikontól:

"A férfiak képesek érzés nélkül szexelni, s akkor is vágyat érezni egy nő iránt, ha valójában semmit sem jelent számukra. Hiszen nekik a szex ugyanolyan egyszerű tevékenység, mint mondjuk a borotválkozás."

Advertisement

De szerencsére Vivi néni az ellenszérumot is ismeri:

"A férfiak igencsak egyszerűen működnek. Ha jóllakatod őket az ágyban és az asztalnál, és hagyod, hogy aztán nézhessék a sportcsatornát, akkor cserébe bármit megadnak, és a tenyerükön hordozzák azt a nőt, aki ezeket a dolgokat biztosítja nekik."

Advertisement

Íme egy újabb bölcsesség, amit a baloldali publicisztikák Spinozája némileg legyszerűsítve, hogy a Munkásosztály egyszerű hétköznapi hősei is dekódolhassák imígyen zanzásított:

"Aki egyszobás lakással rendelkezik, kétszobásat akar, aki kettővel, az hármat, aki hárommal, az családi házat szeretne. És akinek egy öregecske felesége van, annak joga van egy fiatalabbra."

Advertisement

Pesze mindezt Vivi néni fentebb stílben közli. Még a Deep Blue hardverén futtatott Coelho-generátort is túlszárnyalja:

"Minden mozgásban van, minden gyorsabb, személytelenebb lett, s ezzel együtt az emberi kapcsolatok is kiüresedtek. Még a reklámokból is az zúdul ránk, hogy ha valami nem jó, akkor cseréld le újabbra, fiatalabbra, szebbre. Minden pótolható lett jobbal, szebbel, modernebbel, a tárgyak, és velük együtt az emberek is."

Advertisement

Ezzel a Szalai Vivien-klasszikus bölcsellettel zárom hosszúra nyúlt posztomat.

"A drognál is rosszabb magától a pénztől való függés. A pénz ugyanis a legaljasabb kábítószer. Kegyetlen, pusztító örvény, egyre mélyebbre taszít. Olyan mélyre, ahonnan nincs visszaút vagy megváltás. Csak pokol."

Advertisement

Egyben saját szavaival üzenem Vivi néninek, fontolja meg döntését: hagyja a fenébe az állami pénzt. A drognál is rosszabb. "Csak pokol."

Share This Story

Get our newsletter